Matematică
blagalarisa
2016-04-12 18:34:03
in trei saci erau 155kg cartofi. Dupa ce din fiecare sac s-a vandut aceeasi cantitate de cartofi, in primul sac au mai ramas 20kg, in al doilea 25kg si in al treilea 17kg. Cate kilograme de cartofi au fost la inceput in fiecare sac? Ajutatati-mă va rog
Răspunsuri la întrebare
ioanaanca2009
2016-04-12 21:00:23

a+b+c=155 kg 155-(20+25+17):3=(155-62):3=93:3=31 I:sac: 31+20=51 kg II sac: 31+25=56 kg III sac: 31+17=48 kg 51+56+48=155 kg

Liapop
2016-04-12 21:01:38

a+b+c=155 X=cantitatea egala vândută din fiecare sac a-X=20 b-X=25 c-X=17 1) Cate kg de cartofi au ramas dupa ce s-au vândut aceeasi cantitate din toate trei? a-X+b-X+c-X=20+25+17=62 kg cartofi 2) Cate kg de cartofi s-au vândut in total? 155-62=93 kg cartofi 3) Cate kg de cartofi s-a vândut din fiecare sac? 93:3=31 kg cartofi 4) Cate kilograme de cartofi au fost la inceput in fiecare sac? a-X=20 => a-31=20 a=31+20 a=51 kg cartofi in primul sac b-X=25 => b-31=25 b=31+25 b=56 kg cartofi in al doilea sac c-X=17 => c-31=17 c=31+17 c=48 kg cartofi in al treilea sac proba a+b+c=51+56+48=107+48=155 ( adevărat )

Adăugați un răspuns