Matematică
danieee
2016-04-15 09:25:48
Un turist a parcurs un traseu , deplasându-se cu autobusul , cu barca şi pe jos .Cu autobusul el a parcurs 3 supra 7 din tot traseul,cu barca -5 supra 8 din distanţa rămasă , iar restul 12 km a mers pe jos . Determină lugimea traseului.
Răspunsuri la întrebare
ionicadobre
2016-04-15 09:32:33

3/7=cu autobuzul 5/8 din rest=cu barca 12 km = pe jos L=? 3/8=12 km 1/8=12:3 1/8=4 km 5/8=4kmx5=20 km/parcurs cu barca rezulta ca: 8/8=4/7=12km+20km=32 km daca 4/7=32km atunci 1/7=32 km:4 1/7=8 km 3/7=8kmx3=24 km/parcurs cu autobuzul L=24 km+20 km+12km L=56 km proba 3/7 din 56=56:7x3=8x3=24 km 56 km-24km=32 km primul rest 5/8 din 32 km=32:8x5=4x5=20km 32 km-20km=12 km/diferenta(parcurs pe jos)

Adăugați un răspuns