Matematică
osoltuz
2016-04-16 12:15:33
daca f(x)=tg2x-cos3x calculati f(x+6pi)-f(x)
Răspunsuri la întrebare
opritaf
2016-04-16 18:34:10

Salut, Funcția tangentă are perioada principală π, deci tg(2x + kπ) = tg(2x), unde k ∈ Z (numere întregi, pozitive, sau negative). Asta înseamnă că tg(2x + 2·6π) = tg(2x). Funcția cosinus are perioada principală 2π, deci cos(3x + 2kπ) = cos(3x), unde k ∈ Z. Asta înseamnă că cos(3x + 3·6π) = cos(3x). f(x + 6π) -- f(x) = tg(2x + 2·6π) -- cos(3x + 3·6π) -- tg(2x) + cos(3x) = tg(2x) -- cos(3x) -- tg(2x) + cos(3x) = 0. Simplu, nu ? Green eyes.

Adăugați un răspuns