Matematică
ponomarencolarisa
2015-11-05 07:47:18
rezolvati dupa date : rucsac=2 supra 5 din suma tricou =1 supra 3 din rest ghid turistic=1 supra 4 din noul rest au ramas =90 lei suma????????
Răspunsuri la întrebare
mitricacosmin77
2015-11-05 12:52:07

2 supra 5 +1 supra 3 + 1supra 4 =2 supra 5 amplificat cu 12 , 1 supra 3 amplificat cu 20 ,1 supra 4 amplificat cu 15  24 supra 60 + 20 supra 60 +15 supra 60= 59 supra 60 59 : 60 = 0.98(3)

celmaitereestealex
2015-11-05 12:53:22

25 din 90=90:5*2=18*2=36 lei rucsac 90-36=54 restul 13 din 54=54:3*1=18*1=18 lei tricou 54-18=36 14 din 36=36:4*1=9*1=9 lei ghid turistic 90+36+18+9=153 suma si daca scadem cheltuielile adica ,rucsac ,tricou si ghidul ne mai raman 90 de lei deci suma este 153 de lei !

Adăugați un răspuns