Fizică
kissfm2002
2015-11-06 02:21:03
Un sportiv pleacă de la linia de start cu viteza v1=8 metri pe secundă. După 30 de secunde pleacă al doilea sportiv ,cu viteza de 10 metri pe secundă. Dupa cât timp este ajuns din urmă primul sportiv de către cel de-al doilea ?
Răspunsuri la întrebare
Cont şters
2015-11-06 02:27:16

1)Calculăm ce distanță parcurge primul sportiv în 30 s. d=3×80=240 m (Deci după 30 de secunde distanța dintre cei doi sportivi este de 240 m). 2)Calculăm diferența dintre cele 2 viteze: v2-v1=10-8=2 m/s 3)Așadar,cu o diferență de 2 m/s al doilea sportiv trebuie să îl ajungă pe primul,care se află la o distanță de 240 m în momentul în care acesta pornește.Pentru a afla în cât timp va reuși să facă asta împărțim cei 240 m (distanța inițială între cei doi) la diferența dintre viteze (2 m/s). 240:2=120 s=2 minute În concluzie,după 2 minute al doilea sportiv îl ajunge din urmă pe primul. Verificare: Ce traseu parcurge primul sportiv la 2 minute după plecarea celui de-al doilea? 240+8×120=240+960=1200 m Ce traseu parcurge al doilea sportiv în 2 minute? 120×10=1200 m

Adăugați un răspuns